Random image
Random image
Random image
Random image
Bezoekers

Blog

8 juli 2018 Het eerste door ons zelf georganiseerde shantyfestival in het van Heekpark was een geweldig succes. Met medewerking van 6 koren,en prachtig weer in een unieke omgeving, was alles wat we nodig hadden om het tot een succes te maken. De toeschouwers, die in grote getale aanwezig waren wisten een en ander enorm te waarderen. Aan de samenzang van alle koren aan het slot van de dag deden de toeschouwers spontaan mee.

8 november 2016  Eerste pilot scholenproject. We willen kinderen kennis laten maken met het werken en leven op zee, en het ontstaan van zeemansliederen.We hebben een programma gemaakt voor de kinderen van groep 8 van de basisschool.      Voor een indruk klik hier.

14 augustus 2016   Shantyfestival in Westerbork

Twee jaar geleden sprak onze voorzitter in de nieuwjaarstoespraak de wens uit om ooit per touringcar op tournee te gaan. Najaar 2015 gingen André en ik naar de jaarvergadering van Shanty Nederland  met de intentie contact te maken met andere shanty koren. Daaropvolgend kwam in het voorjaar van 2016  een uitnodiging van de “ Borckerstroomzangers ”uit Westerbork om deel te nemen aan het shantyfestival. Tijdens de eerst volgende bestuursvergadering werd besloten hierop in te gaan. Zoals bijna altijd werden meteen spijkers met koppen geslagen. Diverse mensen kregen een taak toe gewezen; zoals Dick neem jij contact op met Westerbork, Koos en Hennie regelen jullie een touringcar. Jan maak jij een programma, Eddie regel jij met de muzikanten hoe we dat gaan doen? Intussen kreeg ik ook de vraag: eten we nog wat onderweg?  Via ons netwerk  werd dat een restaurant in Hoogeveen (ligt mooi op de terugweg). Dank zij het voortreffelijke werk van onze sponsorcommissie en het strakke beleid van de penningmeester kon alles met een kleine eigen bijdrage gerealiseerd worden. Tijdens de reis werden wij op een professionele manier door Gerard op de prachtige natuur gewezen. Ook de hand en spandiensten mogen we niet vergeten. Door de inzet van allen hebben wij een hoge waardering gehad van het vele publiek. Ook de andere koren en natuurlijk de fantastische volksdansers waren enthousiast over dat koor helemaal uit  Enschede .Dit alles in dat prachtige en gezellige  Drents dorp Westerbork. Als coördinator van deze dag wil ik zonder anderen te kort te doen iedereen bedanken voor de medewerking, waardoor wij een prachtige dag hebben gehad. 
Dick van Straaten

  

21 juli 2016 Gerard Grooters lid van ons shantykoor is overleden

22 april 2016 Wrakhout gooit de trossen los
Op 22 april stak Wrakhout van wal in het Mystiek Theater aan de Raiffeisenstraat. De afvaart trok veel bekijks; de zaal was bomvol. De bootslui, wel ongeveer 50 stuks, zagen er keurig uit in hun witte broek, zwarte polo met geborduurde naam en natuurlijk met een leuke pet. En niet te vergeten: ze waren goed bij stem. Ze hadden zelfs een uitstekend orkest aan boord. Ze werden goed maar toch jolig geleid door stuurman Jan Gérard.
Toen hun kapitein Andre Le Loux eenmaal gezorgd had voor de afvaart ging men het zeegat uit: van Bali naar Shanghai en toen naar de Barentszzee. En daar ging Ketelbinkie: een twee drie in Godsnaam. Ondertussen luiden de klokken van Arnemuiden. De manschappen kenden hun talen: het Duits en Engels ging hun net zo makkelijk af als het Nederlands.
Al met al was het een gezellige en goede zeereis.
(Judith Cohen)

Voor een sfeerimpressie klik hier

15 april 2016 Theo van Nassau lid van ons Shantykoor is overleden

7 januari 2016 Nieuwjaarsbijeenkomst volle bak.

17 december 2015 Laatste repetitie van 2015

29 oktober 2015  Jaarvergadering Shantykoor Wrakhout, een geweldige opkomst, het shantykoor  leeft volop.

19 september leuke fietstocht gehad voor de leden

12 september Korendag gehad goede score behaald. Publiek merkt niets van de autocue.

27 augustus We gaan met een autocue werken

26 juni een mooi optreden gehad op de zomerfeesten in Usselo

17 juni  een bijzonder buitenlucht optreden in Overdinkel

25 april 2015 een gezellige Jeu de Boules middag  voor leden en partners.

8 januari 2015
De nieuwjaarsbijeenkomst een groot succes. Goed georganiseerd en een overweldigende belangstelling.

Koos Kuil benoemd tot Erevoorzitter. Iedereen de nieuwe liederenmap uitgereikt.

18 december 2014
Een gezellige laatste repetitie gehad  met een kerstborrel en de viering van de verjaardag van drie leden.

10 december 2014
De uitgifte van de eerste nieuwsbrief. Hiermee proberen we de communicatie naar de leden verder te verbeteren.

 30 november 2014
De website bestaat nu een week , dus u begrijpt dat deze nog moet worden opgebouwd en uitgebouwd en niet volledig en compleet is. Daar zullen we de komende weken en maanden aan gaan werken.

23 november 2014
Het shantykoor “Wrakhout” heeft een eigen website en beschikt over eigen mailadressen.

            Hoofdsponsors


            Sponsors